• Oznam

    Vážení rodičia materská škola Zubrohlava oznamuje, že dňa  26.4.2024 (piatok) bude v prevádzke od 6.30hod do 14.30 hod. z organizačných dôvodov. Prosíme rodičov, aby si deti v tento deň vyzdvihli teda najneskôr do14.30hod. Ďakujeme za pochopenie 

  • Zápis do MŠ na školský rok 2024/2025

    Oznamujeme rodičom, ktorí majú záujem  o prijatie dieťaťa do materskej školy Zubrohlava   v školskom roku 2024/2025, aby podali prihlášku elektronicky  nachádza sa na našej webovej stránke. Prihlášku je potom možné si vytlačiť. Tú následne priniesť so sebou podpisanú oboma zákonými zastupcami a potvrdenú od lekára na zápis aj s prefoteným preukazom poistenca dieťaťa. Zápis sa uskutoční dňa 6.5.2024 a 7.5.2024  v priestoroch hlavnej budovy MŠ v čase od 14.30hod do 16.30 hod. ( Na zápis je treba prísť aj s dieťaťom)

    Prihlášku môžete doniesť aj vypisanú (podpisanú oboma zákonnými zastupcami dieťaťa, potvrdenú lekárom) v papierovej forme, ktorá je k dispozícií v materskej škole (aj na stránke MŠ) avšak nezabudnite taktiež podať elektronicku prihlášku. (najneskôr do 5.5.2024)

     

    Tešíme sa na vašu účasť

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Veľkonočné prázdniny 2024

     Vážení rodičia,  materská škola Zubrohlava bude počas Veľkonočných prázdnin  zatvorená  a to od 28. marec 2024 (štvrtok) - do 2. apríl 2024 (utorok). Deti nastupujú do materskej školy 3.4.2024 (streda). Ďakujeme 

  • Zápis do 1.ročníka ZŠ Zubrohlava

    Kedy začína povinná školská dochádzka?

    Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku a dosiahne školskú spôsobilosť.

    Zákonní zástupcovia sú povinní v dni určené na zápis  prihlásiť deti, ktoré do 31. augusta 2024 dovŕšia šiesty rok veku, ako aj deti, ktorým bol odložený začiatok povinnej školskej dochádzky o jeden rok.

    Nikoho nemožno oslobodiť od plnenia povinnej školskej dochádzky.

     

    Online e-prihlášky budeme prijímať od 6. marca 2024 do 15. apríla 2024

    E – prihlášku nájdete v sekcii elektronická prihláška na stránke školy.

     

    Kedy je termín zápisu? 18.04.2024

    Prosíme rodičov, aby prišli na zápis s deťmi podľa nasledovného časového harmonogramu:

     

    • deti z triedy Bystré lienky prišli v čase od 14:00 do 15:30
    • deti z triedy Múdre sovičky prišli v čase od 15:30 do 17:00

    Ďakujeme!

    priloha_c.2_Pisomne_vyhlasenie.docx

    priloha_c.3__Vyhlasenie_ZZ_k_elektornickej_prihlaske(1).docx

    priloha_c.1_Cestne_vyhlasenie_zakonneho_zastupcu(1).docx

     

  • Oznam

    Važeni rodičia, oznamujeme vam, že vzhľadom na to, že bude v areáli ZŠ s MŠ prebiehať pílenie stromov, bude vstup do areálu braničkou z cesty Klinec 2 smerom k základnej škole dočasne uzavretý. Prosíme vás, aby ste tadiaľ vzhľadom na bezpečnosť nechodili. Využívať na vstup môžete hlavnu branu do ZŠ alebo braničku MŠ ďakujeme 

  • Jarné prázdniny 2024

    Vážení rodičia, materská škola Zubrohlava bude počas Jarných prázdnin v prevádzke pre zapísané deti. Prevádzka bude v hlavnej budove na Školskej 238, v triede zvedaví ježkovia a šikovné žabky. Prevádzka bude v bežnom čase teda od 6.30 hod do 16.00hod. Zaradenie vášho dieťaťa do triedy nájdete na nástenke v pondelok ráno. Ďakujeme 

    Nezabudnite priniesť deťom, ktoré nenavštevujú hlavnú budovu papučky a pyžamo.

  • Karneval

    Karneval 2024 v MŠ Zubrohlava 

    Vážení rodičia  dňa 8.2.2024 sa v našej materskej škole Zubrohlava uskutoční Karneval v doobednajšich hodinách, preto nezabudnite nachystať vašim deťom  masky. Tešíme sa na krásne a zaujímavé karnevalové masky a deň plný hudby, tanca a detského smiechu.

  • VIANOČNÁ BESIEDKA S MIKULÁŠOM

    Milí rodičia, tento rok Vás srdečne pozývame na Vianočnú besiedku s Mikulášom, ktorá sa uskutoční dňa 06.12.2023 o 16.30hod. v priestoroch kultúrneho domu Zubrohlava. Deti už usilovne nacvičujú, aby svojim vystúpením potešili nielen Mikuláša ale aj vás rodičov. Deti za krásne vystúpenie bude čakať aj odmena od svätého Mikuláša. Tešíme sa na krásne vystúpenia, ktoré v nás vzbudia tú pravú atmosféru blížiacich sa Vianoc.

  • LABKOVÁ PATROLA VO VEĽKOFILME

    Dňa 28.11.2023 sa deti z našej materskej školy vyberú na exkurziu do KINA Námestovo, kde im bude premietnutá rozprávka Labková patrola. Tešíme sa, že si deti užijú kultúrny zážitok a ukážu nám ako sa správa v KINE. Návštevu KINA využijeme a obzrieme si aj knižnicu, ktorá sa nachádza v kultúrnom dome Námestovo. Tešíme sa skvelý zážitok.

  • Vianočná ozdoba 2023

    Vážení rodičia, milé deti aj tento rok sa v našej materskej škole uskutoční súťaž o najkrajšiu Vianočnú ozdobu. Vianočné ozdoby musia byť vyrobené nie kupované. Odmenené budú všetky deti, ktoré sa zapoja. Ich vianočné ozdoby budú skrášlovať stromčeky v materskej škole. Súťaž potrvá od 6.11.2023 do 4.12.2023. 

    Tešíme sa na vaše krásne ozdoby :) 

  • Jesenné prázdniny 2023

    Vážení rodičia materská škola Zubrohlava bude v dňoch 30.-31.10.2023 zatvorená z dôvodu jesenných prázdnin. Deti nastupujú do MŠ 2.11.2023. Ďakujeme 

  • Šarkaniáda 2023

    Vážení rodičia, milé deti nezabudnite, že už len do 13.10.2023 sa možete zapojiť do našej jesennej Šarkaniády a priniesť do materskej školy vášho krásneho šarkana, ktorého si vyrobíte. ďakujeme

  • Logopedická depistáž

    Vážení rodičia, v našej materskej škole sa aj tento rok uskutoční dňa 25.10.2023 v dopoludnajších hodinách Logopedická depistáž. Logopedická depistáž bude pre predškolákov 5-6 ročné deti z triedy Múdre sovičky a Bystré lienky.

    Účasť na logopedickej depistáži je dobrovolná, uskutoční sa v priestoroch materskej školy. Táto služba je bezplatná.

  • Návšteva pošty, obecného úradu, zberného dvora a píly Zubrohlava

    Tento týždeň sa pri téme Naša DEDINA vybrali deti z našej materskej školy na návštevu pošty, pána starostu Lukáš Remeš na obecný úrad Zubrohlava, potom sa presunuli preskúmať ako to funguje na zbernom dvore Zubrohlava a zakončili to návštevou píli v Zubrohlave. Všetkým chceme veľmi pekne poďakovať za to, že nám ukázali a vysvetlili ako to na týchto miestach funguje, čo je ich prácou a aká je dôležitá pre fungovanie obce Zubrohlava. Človek sa najviac učí na vlastných zážitkoch a skúsenostiach a deti z našej materskej školy sa toho tento týždeň veru dozvedeli a naučili mnoho.

    ĎAKUJEME

  • Šarkaniáda 2023

    Vážení rodičia, milé deti veľmi sa tešíme, že aj tento rok bude prebiehať naša ŠARKANIÁDA. Preto od 13.9.2023 do 13.10.2023 môžete nosiť svoje vyrobené šarkany do materskej školy, kde budú skrášľovať naše chodby (vyrobené môžu byť z akéhokoľvek materiálu). Samozrejme, že všetci zúčastnení budú odmenení. Tešíme sa na vaše kreatívne a krásne šarkany.

  • Zvedavka a kúzelník

    Dňa 4.10.2023  o 8.30 hod sa v našej materskej škole uskutoční hudobné predstavenie Zvedavka a kúzelník.. tešíme sa na hudobné predstavenie, v ktorom sa toho veľa dozvieme a ešte si k tomu aj zaspievame.  

  • Plavecký výcvik v MŠ Zubrohlava

    Milí rodičia,  aj tento rok ponúka materská škola Zubrohlava Prípravný plavecký kurz pre predškolákov a to v čase od 20.5.2024- 24.5.2024 ak máte záujem o tento kurz je potrebné sa

    nahlásiť  prostredníctvom edupage najneskôr do konca septembra vzhľadom na to, že je potrebné uviesť presný počet

    detí (plavecký kurz sa bude platiť až v máji 2023).

    PRÍPRAVNÝ PLAVECKÝ KURZ pre žiakov MŠ - cieľom kurzu je prekonať strach z vody, zvládnuť základné

    plavecké zručnosti (dýchanie, ponáranie, lovenie predmetov, orientácia pod vodou, vznášanie, splývanie na

    bruchu a chrbte, skoky, napodobnenie jednoduchých plaveckých pohybov Na každých dokončený počet 10 detí

    (7 detí v materskej škole) je pripravený 1 kvalifikovaný inštruktor, ktorý zodpovedá za deti jemu zverené počas

    celého pobytu vo vode. Plus každý žiak po ukončení  plaveckého kurzu dostane malú pozornosť. Plavecký kurz

    zahrňuje: vstup do bazéna a prenájom vyhradenej časti  bazéna, zapožičanie plaveckých pomôcok, mokré

    vysvedčenie, sladká odmena, informačné a propagačné  materiály plaveckej školy a samotný plavecký výcvik

    vedený pod dohľadom kvalifikovaných plaveckých  inštruktorov, doprava.

    KURZY KONČIA ODOVZDANÍM "VYSVEDČENÍ" so sladkou odmenou, JEDNOU VSTUPENKOU ZADARMO ( 3

    hodinový vstup  v hodnote 11€) a samozrejme s malými pretekmi.

  • Rodičovské združenie 2023

    Váženi rodičia, dňa 30.8.2023 o 16.00 hod. sa v priestoroch materskej školy Zubrohlava na Školskej 238 uskutoční  plenárne rodičovské združenie, kde sa dozviete všetky potrebné informácie na školský rok 2023/2024. Srdečne vás pozývame a tešíme sa na vašu účasť. 

  • Prvý deň v materskej škole

    Ak ste mali doteraz dieťatko doma, nástup do materskej školy bude veľkou zmenou a treba rátať s tým, že adaptácia istý čas potrvá. Dôležitú úlohu tu hrajú osobnostné vlastnosti, predchádzajúce skúsenosti, no aj pohľad, názory a výchovné pôsobenie rodičov. Kým niektoré deti si na nové prostredie, učiteľky, kamarátov zvyknú za pár dní, u iných to môže trvať aj niekoľko týždňov. Môže sa stať aj to, že zo začiatku bude dieťa škôlku navštevovať s radosťou a po pár dňoch alebo po pár týždňoch sa zrazu “zatne” a príde odmietanie. Aj takto môže adaptácia vyzerať.

    Veľký podiel na tom, ako sa dieťa v novom kolektíve cíti, majú rodičia. Napriek tomu, že aj vás určite prepadne smútok, že s ním nemôžete tráviť toľko času ako doteraz alebo sa vám zdá zrazu akési „stratené“ medzi inými deťmi, neukážte svoj smútok pred ním a neľutujte ho. Povzbudenie, úsmev a spoločné plány na popoludnie sú tým, čo dieťatku pomôže. Buďte vždy pozitívne naladení a s radosťou o škôlke rozprávajte, no neidealizujte ju, aby dieťa nebolo z reality sklamané.

    Preto niekoľko rád, aby ste nástup do našej materskej školy zvládli s úsmevom:

    • Už pred vstupom do materskej školy by sa malo dieťa vedieť zaobísť krátku dobu bez mamy. Príležitostné odlúčenie umožní dieťaťu získať istotu, že mu mama neutečie a že sa vráti. Tieto prvé skúsenosti sa pozitívne prejavia len vtedy, keď sa rodičia vrátia v dohodnutú dobu.
    • Je dobré, keď pred vstupom do materskej školy má dieťa možnosť tráviť čas – hrať sa s vrstevníkmi (napr. detské ihrisko), aby sa naučili s nimi vychádzať. V materskej škole si deti precvičujú najmä sociálne a komunikačné zručnosti, preto sa ešte pred nástupom do nej sústreďte na schopnosť vášho dieťaťa spolupracovať, hovoriť a hrať sa s ostatnými.
    • Rozprávajte sa s dieťaťom o materskej škole a ešte pred nástupom sa choďte s dieťaťom poprechádzať do blízkosti materskej školy a preskúmajte s ním okolie.
    • Nestrašte ho nástupom do materskej školy a ani nedovoľte nikomu z okolia, aby ho podobným spôsobom zastrašoval (veď tam sa naučíš, tam ti ukážu, tam budeš musieť poslúchať). Dieťaťu sa tým už dopredu podsúva strach a obavy.
    • Skúste cestou do materskej školy zaujať dieťa rozprávkou alebo mu rozprávajte, čo budete robiť vy, kým sa bude hrať, čo vás čaká, keď poň prídete.
    • Dieťa si môže so sebou nosiť obľúbenú hračku, s ktorou zvykne spávať.
    • Vždy je lepšie, ak o zvláštnostiach dieťaťa už dopredu informujete učiteľku, ako keby vás mala ona upozorniť na veci, ktoré sú vám známe, len ste ich nepovedali (napr. alergie, zlozvyky, cumlík, palček v ústach, obhrýzanie nechtov a pod.).
    • Komunikujte s učiteľkou s úsmevom. Ak máte výhrady k jej prístupu k dieťaťu, nikdy to neriešte v jeho prítomnosti.
    • Nepúšťajte sa do komunikácie o dieťati s učiteľkou ráno. Ak vás zaujíma, ako sa darí vášmu dieťaťu, informujte sa radšej popoludní, pred odchodom z materskej školy.
    • Pri nástojčivom plači až afektoch sa snažte dieťa odovzdať učiteľke čo najrýchlejšie, bez zbytočného dlhého lúčenia, tíšenia, prehovárania. Dajte mu na vedomie, že viete, že sa mu to nepáči, ale ubezpečte ho, že určite poň prídete.
    • Rodič by určite nemal prežívať pocity viny z toho, že dieťa je v materskej škole, ale vnímať tento moment z pozitívnej strany. Vyvarovať sa musí aj prezentovaniu svojich obáv z toho, či dieťa vstup do materskej školy zvládne. Budúci škôlkar totiž napätie a strach vycíti a bude reagovať podobne ako jeho ustráchaný rodič.

    Čo má mať škôlkar v skrinke?

     

    Skrinka

    Najlepšie, keď už v prvý deň je v skrinke, papučky (prezuvky) a náhradné oblečenie:

    • tepláky
    • ponožky,
    • tričko,
    • spodnú bielizeň.

    Dobré je pribaliť aj igelitové vrecko alebo malú tašku. Je to pre prípad ako elegantne zbaliť detskú „nehodu“. Keď dieťa nestihne dobehnúť na záchod alebo sa počas spánku pociká, učiteľka zbalí pocikané veci do tašky a tak vloží do skrinky. Nemusí to byť len-tak v kope s ostatnými čistými vecami.

    Predškoláci majú v skrinke ešte aj úbor na cvičenie (tričko a tepláky).

    Všetky veci sú označené menom alebo aspoň značkou vyšitou napríklad na visačke oblečenia. Deti, ktoré sú prihlásené na celodenný pobyt v MŠ majú podpísané vrecko s pyžamkom.

     

    Všetky hygienické  veci majú deti zabezpečené v MŠ !!

     

    V Materskej škole  Vám budú odovzdané nasledovné dokumenty, ktoré treba vyplniť a odovzdať triednym učiteľkám:

    – vyhlásenie o bezinfekčnosti prostredia

    – splnomocnenie o preberaní dieťaťa inou osobou ( podľa záujmu )

    – súhlas so spracovaním údajov (musí byť podpísaný oboma rodičmi)

    Vyhlásení o bezpriznakovosti je potrebné odovzdať buď v tlačenej podobe alebo elektronický pomocou EDUPAGE, tak ako minulý rok.

     

    PREVÁDZKA

    Od 6.30 hod do 16.00 hod

     

    Spolupráca rodiny a materskej školy nie je možná bez vzájomnej dôvery a úcty. Rodičia by sa mali naučiť správne reagovať a byť pripravení na počiatočné reakcie ich ratolesti. Počas prvých dní v kolektíve treba rátať s tým, že je dieťa unavené, plačlivé. Učiteľka pozná rôzne úskalia adaptácie a v spolupráci s rodičmi to určite zvládneme-

    A nezabudnite – nech je prostredie akékoľvek krásne, učiteľka milá, prvé dni je to neznáme i keď krásne prostredie a cudzie i keď milé osoby.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou
    Školská 238,029 43 Zubrohlava
  • 0911 633 023

Fotogaléria